انجام جراحی های تخصصی زنان



جراحی لاپاراسکوپی چیست؟

لاپار در زبان یونانی به معنی شکم و پهلو و اسکوپ هم به معنی دیدن است. تکنیک جراحی است که در آن ابتدا حفره شکمی با گاز دی اکسید کربن پر و متسع می شود سپس یک شی شبیه تلسکوپ که بلند و باریک است از ناحیه ناف وارد حفره شکم می شود. این تلسکوپ که لاپاراسکوپ نامیده می شود در انتهای خود یک منبع نوری و یک دوربین کوچک دارد که تصاویر را به صفحه تلویزیون منتقل می کند جراح توسط صفحه تلویزیون محل مورد نظر را به صورت بزرگ شده و با جزییات کامل در حین عمل مشاهده می کند. به این ترتیب امکان بررسی حفره شکم و لگن برای گروه جراحی فراهم می شود؛ 1 تا2 شکاف نیم تا یک سانتی متری دیگر نیز در طرفین پایین شکم به منظور وارد کردن ابزار بسیار ظریف جراحی ایجاد می شود. پس از تشخیص بیماری و درمان لازم  ابزار لاپاروسکوپ خارج شده، شکاف ایجاد شده ترمیم و پانسمان می شود.

 کدام دسته از جراحی ها را می توان بوسیله لاپاراسکوپی انجام داد؟

حدود80 درصد اعمال جراحی شکمی و قفسه سینه به خصوص اعمال جراحی ناحیه لگن با لاپاراسکوپی انجام می شود. به عنوان مثال برداشتن کیسه صفرا به علت سنگ، آپاندیسیت، ترمیم فتق ها، کوچک کردن  معده و انداختن حلقه به دور معده (Gastric bandiny) برای درمان چاقی  و . . .

در طب زنان، لاپاراسکوپی کاربرد زیادی در درمان های ناباروی (کاشت تخمک بارور شده از طریق لوله های رحمی، GIFT)، مشاهده قسمت های خارجی رحم، لوله های رحمی و تخمدان، بررسی کیست های تخمدان، میوم رحمی، برطرف کردن چسبندگی، خارج کردن رحم، تشخیص و درمان آندومتریوز، برطرف کردن درد های لگنی که با استفاده از روشهای تصویربرداری تشخیصی (سونوگرافی و سی تی اسکن) نمی توان علت زمینه ای را تشخیص داد.

مزایای جراحی لاپاراسکوپی در مقایسه با روش جراحی باز چیست؟

  • کاهش خونریزی، درد و چسبندگی بعد از عمل
  • دسترسی بهتر به ارگان و بافت مورد نظر همراه با بزرگنمایی چند برابر عضو مورد نظر در کنار کمترین آسیب ممکن به آنها (بر خلاف نظر عوام)
  • ایجاد شکاف های کوچک نیم تا یک سانتی متری به جای برش های بیست تا سی سانتی متری
  • کوتاه شدن مدت زمان بستری بیماران در بیمارستان و بهبودی سریع تر
  • کاهش احتمال عفونت زخم و فتق ناشی از محل برش جراحی
  • از مهم ترین محاسن روش لاپاروسکوپی این است که غیر از جراح تمام اعضای اتاق عمل شامل دستیاران جراح، متخصص بیهوشی وحتی پرستاران می توانند مراحل عمل را مشاهده نموده و با دقت بیشتر به جراح کمک نمایند.
  • این روش برای تمام بیماران بخصوص کسانی که دارای شغل های حساس ومهمی هستند  و باید سریع به محل کارشان برگردند بسیار مناسب است.

مشکلات و عوارض لاپاراسکوپی چیست؟

  • ابزار آن گران است و در همه بیمارستان ها وجود ندارد.
  • به مهارت زیادی نیاز دارد (به علت دید محدود در وارد کردن وسایل لاپاراسکوپی در ابتدای عمل و دشوار بودن هماهنگی چشم، دست و کاهش حس لامسه) لذا در حال حاضر تعداد جراحان حاذق و مجرب برای تمام اعمال جراحی لگنی مهم محدود می باشد.
  • درد و تنگی تنفس مختصر و درد شانه راست از عوارض شایع جراحی لاپاروسکوپی است که مربوط به وجود گاز دی اکسید کربن در محیط شکم است. بعد از انجام جراحی، ممکن است همه این گاز از شکم خارج نشده و مقداری در بالای شکم و زیر دیافراگم بماند و موجب درد شود.
  • صدمه به سیستم ادراری و دستگاه گوارش
  • خونریزی
  • تهوع
  • درد مختصر در نواحی شکاف های لازم برای وارد کردن ابزار های جراحی لاپاروسکوپ

 جراحی هيستروسكوپي

هيستروسكوپي يك روش آندوسكوپي تشخيصي داخل رحمي است. اين عمل تحت شرايط بيهوشي عمومي یا بی حسی موضعی و با وسيله تلسكوپ مانندي كه از طريق دهانه رحم وارد مي شود صورت مي گيرد. از طريق هيستروسكوپي بررسي مستقيم رحم از نظر وجود انواع چسبندگي هاي داخل رحمي، پوليپ يا فيبروم و ديواره هاي رحمي امكان پذير است. هيستروسكوپي نيز كاربرد درماني دارد.

 

خدمات مرکز


خدمات تشخیصی بخش ژنتیک

خدمات بخش ژنتیک


تشخیص نقایص ژنتیکی

تشخیص نقایص ژنتیکی و تعیین جنسیت جنین (PGD, Sex Selection)


خدمات مرکز جراحی محدود و درمان ناباروری مهر

این مرکز يكي از معتبرترين مراكز ارائة خدمات تخصّصي و فوق تخصّصي در ایران و خاورميانه است، به‌طوري كه علاوه بر هزاران زوج ايراني نابارور، بیمارانی از كشورهاي حاشیة دریای خزر و خلیج فارس برای درمان به اين مركز مراجعه مي‌كنند


کنترل بارداری های پرخطر

کنترل بارداری های پرخطر، شناسایی و درمان مشکلات جنین


انجام جراحی های تخصصی زنان

انجام جراحی های تخصصی زنان با استفاده از دستگاه لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی


لیزر هچینگ

اين اشعه به صورت كاملا كنترل شده به بخشي از ديواره جنين يا به عبارت ديگر زوناپلوسيدا تابيده مي شود


تکنیک های حفظ باروری

انجماد اسپرم، تخمک، جنین و تخمدان مسئله مهم در گستره طب سرطان است


استخراج اسپرم

استخراج اسپرم از اپی­دیدیم و بافت بیضه در مردان فاقد اسپرم (TESE) و (PESA)


راهبرد های اساسی در رویارویی با ناباروری
مولف : دکتر مرضیه مهرافزا، دکتر احمد حسینی و حوا دشتدار
تعداد صفحات : 180